Bezig met laden...

Logboek

Canadian Vertical Lift: interview met kolonel Morris

Canadian Vertical Lift: interview met kolonel Morris

In de aanloop naar de Internationale Militaire Helikopter Conferentie in London (op 27-29 februari 2024) zullen we ieder week een specifiek aspect van de militaire helikopter belichten.

In het interview van Defence iQ verkent luitenant-kolonel Morris de volgende generatie in Canadian Vertical Lift. Hij duikt met ons in de helikopterprogramma's van de Canadese strijdkrachten en duidt welke impact toetreding tot NGRC (Nato's  Next Generation Rotorcraft Capability) kan hebben op toekomstige capaciteiten en hoe de industrie hierop reageert.

Dank zij Defence iQ kun je vandaag, via deze link dit uitzonderlijk interview downloaden over zijn ervaring en de rol van helikopter op het slagveld. 

Op de International Military Helicopter Conferentie (27->29 februari 2024 in London) zal ingaan worden op de duidelijke uitdagingen bij het opereren in oorlogsgebied en hoe landen investeren in het vernieuwen van bestaande en oudere helikoptervloten en/of het aanschaffen van platforms van de volgende generatie. De recente beslissing van de US Army om het FARA-programma stop te zetten zal zeker een belangrijk punt van discussie zijn. 

Op de conferentie kun je ook luisteren naar de directeur-generaal van het 'Air & Space Force Development' van de Royal Canadian Air Force, brigadegeneraal Chris McKenna, terwijl hij de "Canadian Air Force: Rotary Capability 2050+" verkent op dag 3 van International Military Helicopter. Blijf op de hoogte van het volgende Tactical Aviation Capability Set (nTACS)-project, de verlenging van de levensduur van Griffon-helikopters en de CH-147F Chinook - midblock-upgrade.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *