Bezig met laden...

Logboek

Bristow ondertekent een 10-jarig Nederlands SAR-contract

Bristow ondertekent een 10-jarig Nederlands SAR-contract

Gisteren maakte de Amerikaans - Britse helikopteroperator Bristow bekend dat ze met DMO (Defensie Materieel Organisatie) het contract heeft ondertekend voor de Nederlandse SAR kustwachthelikopter voor de komende 10-jaar. 

Bristow zal deze dienstverlening overnemen van het Belgische NHV vanaf 4 november 2022. NHV had tegen de toekenning van dit contract aan Bristow een kortgeding aangespannen maar op 11 augustus 2021 oordeelde de voorzieningenrechter dat er geen bezwaar was tegen een definitieve gunning van deze aanbesteding aan Bristow. NHV zal de Nederlandse kustwachthelikopter dan iets meer dan zeven jaar hebben uitgevoerd. Tot 1 januari 2014 voerde Bristow de kustwachthelikopter uit nadat Defensie deze taak had afgestoten.  

Rijkswaterstaat zal een aanbestedingsprijs van €158,1 miljoen betalen of €15,81 miljoen per jaar aan Bristow. De vorige aanbesteding die NHV won bedroeg €42,5 miljoen (voor 5 jaar) zijnde €8,5 miljoen per jaar. De aanbiedingsprijs van NHV-groep was nu €16,97 miljoen per jaar.

Het 10-jarige contract, met twee verlengingsopties van één jaar, gaat in op 4 november 2022 en omvat de permanente beschikbaarheid van speciale SAR-uitgeruste Leonardo AW189-helikopters en hooggekwalificeerde bemanningen vanuit twee operationele bases in Nederland, Den Helder en Midden-Zeeland. Bristow zal ook nieuwe technologieën introduceren, zoals missiebeheer en datalinksystemen, waardoor de interoperabiliteit van de dienst met alle Nederlandse SAR-belanghebbenden wordt verbeterd.

Volgens het contract zal Bristow een 24/7 opsporings- en reddingsdienst voor alle weersomstandigheden leveren en zal worden belast door het Joint Rescue Coordination Centre in Den Helder. Daarnaast zal de dienst assisteren bij secundaire taken zoals vereist door de kustwacht, zoals het afhandelen van de nasleep van rampen, incidenten en transport van de 'Maritime Incident Response Group' (MIRG).

"We zijn vereerd dat de DMO hun vertrouwen in Bristow heeft gesteld met de toekenning van dit prestigieuze contract. We kijken uit naar onze terugkeer naar Nederland en het leveren van deze waardevolle dienst aan de Nederlandse Kustwacht", aldus Alan Corbett, Senior Vice President voor Europa, Afrika, het Midden-Oosten, Azië en Search & Rescue van Bristow..

De SAR-operaties van Bristow omvatten Guyana, Noorwegen, Suriname, Trinidad en de Verenigde Staten. Bristow exploiteert ook de HM Coastguard-helikopterzoek- en reddingsdienst voor de MCA, de 'Maritime and Coastguard Agency' van de Britse regering. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *