Bezig met laden...

Logboek

Tsjechische LOM Praha bouwt Bell Viper & Venom sim center

Tsjechische LOM Praha bouwt Bell Viper & Venom sim center

Het productportfolio van de toekomst voor het Tsjechische staatsbedrijf LOM PRAHA s.p. omvat nu het brede Bell H-1 helikopterplatform.

Het Tsjechische staatsbedrijf is betrokken bij serviceondersteuning voor de levenscyclus van zowel de Bell AH-1Z Viper- als de UH-1Y Venom-helikopters met onderhoud en reparaties van hogere niveaus.

LOM en zijn Virtual Reality (VR) Group is daarnaast betrokken bij de ondersteuning van de simulator training in het nieuw gebouwde H-1 Simulation Center en logistieke ondersteuning.

De afgelopen dagen hebben nog een gedeeltelijke verschuiving gebracht, namelijk de verwerving van het 'Certificate of Operational Capability', waarin staat dat de Military Aviation Ground Equipment, of SIM AH-1Z FTD, is goedgekeurd voor gebruik in de militaire luchtvaart binnen de technische specificatie erkend door het Ministerie van Defensie van de Tsjechische Republiek.

De training van vliegend personeel van het H-1 platform op de 22nd Helicopter Air Force Base in Namest nad Oslavou krijgt daarmee een hogere intensiteit. De training zal ook niet langer gebonden zijn aan de weersomstandigheden en zal ook stukken goedkoper uitvallen.

Foto © Pavel Lang en 22. zVrL Namest nad Oslavou

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *