Bezig met laden...

Logboek

Australie tekent order voor 29 AH-64E Apaches mits lokale inbreng

Australie tekent order voor 29 AH-64E Apaches mits lokale inbreng

Australië heeft het contract met Boeing Helicopters voor de aankoop van 29 aanvalshelikopters Apache AH-64E gefinaliseerd. Ook de economische compensaties in verband met dit order werden in het contract vastgelegd en de leverancierscontracten maken deel uit van een overeenkomst.

Generaal-majoor Jeremy King, hoofd van de Joint Aviation Systems Division van Defense Australia en Kathleen Jolivette, algemeen directeur van Boeing Vertical Lift, ondertekenen de overeenkomst tussen Boeing en Defense Australia op de Avalon 2023 Australian International Airshow (foto).

Voor het eerst zal Boeing ook Australische bedrijven inzetten om onderdelen te leveren voor zijn AH-64E aanvalshelikopter. Deze nieuwe Apache-leveranciers zullen componenten leveren voor alle nieuw te bouwen Apaches, waaronder de toekomstige Australische vloot van 29 Apaches. De Australische bedrijven Cablex en Thomas Global Systems zullen respectievelijk de bekabeling produceren en cockpit-elektronicacomponenten ontwerpen en produceren voor de wereldwijde Apache-vloot. 

Specifiek voor de bouw van de 29 Australische Apaches werden vier bedrijven, Cablex, Ferra, Axiom Precision Manufacturing en Mincham, geselecteerd om kabelbomen, elektrische panelen, verticale spar box, machinaal bewerkte onderdelen, stroomlijnkappen en composieten te leveren.

"Defensie heeft ijverig samengewerkt met het Amerikaanse leger, Boeing en de lokale industrie om ervoor te zorgen dat we de Australische defensiemacht de beste capaciteit bieden", aldus generaal-majoor Jeremy King. "We kijken ernaar uit om samen te werken via deze overeenkomst om verdere mogelijkheden te zoeken voor betrokkenheid van de lokale industrie bij zowel de productie van de Australische Apaches als de bredere wereldwijde vlootproduct- en ondersteuningsactiviteiten."

De Australische Defensie koopt de Apaches ter vervanging van haar vloot van 22 Airbus Tiger aanvalshelikopters. De Tigers worden 10 jaar vroeger uit dienst genomen wegens aanhoudende problemen en daardoor een lage beschikbaarheid. Het voorstel van Airbus om enkele Tigers extra aan te kopen en de bestaande vloot een upgrade te geven werd door de Australische defensie niet weerhouden. 

Foto's © Boeing Vertical Lift

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *