Bezig met laden...

Logboek

EHang publiceert resultaten van het tweede kwartaal 2023

EHang publiceert resultaten van het tweede kwartaal 2023

De Chinese pionier en ontwikkelaar van autonome eVTOL's, EHang, heeft zijn commerciële, operationele en financiële resultaten voor het tweede kwartaal 2023 bekendgemaakt. 

Typecertificatie van de EH-216

 • Als één van verst gevorderde ontwikkelaars van autonome eVTOL's blijft EHang verwoed werken aan de type-certificering van de EH216 UAS (Unmanned Aircraft System) en hoopt wereldwijd de allereerste te zijn met een type-certificering. Toch duurt het duidelijk veel langer dan voorzien. Eerst was het zeker voor eind 2022, dan eind januari 2023, en nu?
 • Nu heeft EHang aangekondigd dat alle geplande tests voor de EH216-S typecertificering (TC) voor 100% voltooid zijn. Ook de definitieve TC-vliegtest door de Civil Aviation Administration van China is voltooid (“ CAAC"). Het is intussen 31 maanden geleden sinds de CAAC de TC-aanvraag van het bedrijf officieel accepteerde in januari 2021. Na het voltooien van de resterende procedures, verwacht het bedrijf het typecertificaat van EH216-S Unmanned Aerial Vehicle ("UAV") binnenkort te verkrijgen van de CAAC.  

5 stuks EH216-S AAV's geleverd aan joint venture met het in Shenzhen genoteerde Xiyu Tourism

 • In het tweede kwartaal van 2023 richtte EHang een joint venture op met Xiyu Tourism (300859.SZ), een in Shenzhen genoteerd toonaangevend toerismebedrijf in China, en leverde 5 stuks EH216-S AAV's aan de joint venture. De klant wil met EHang AAV's (autonomous aerial vehicle) toerisme- en sightseeingprojecten op lage hoogte ontwikkelen in het hemelse meer van Tianshan, een nationale toeristische attractie, en andere natuurgebieden in Noordwest-China. Het partnerschap plant om binnen de komende vijf jaar minimaal 120 eenheden van EH216-S of EHang's vergelijkbare passagiers AAV's te exploiteren. 

Strategisch UAM operationeel partnerschap met Shenzhen Bao'an District

 • In juli 2023 bereikte EHang een memorandum van overeenstemming ("MOU") met het bestuur van het Bao'an-district (gemeente Shenzhen) over een strategisch partnerschap voor operaties in de stedelijke luchtmobiliteit ("UAM") na de certificering van EH216. Beide partijen zullen gezamenlijk UAM-use-cases, -systemen en -routes ontwikkelen om Shenzhen te ontwikkelen als nationale demonstratiestad. EHang is van plan een UAM Operation Demonstration Center op te richten in de OH Bay in Shenzhen en luchttoerisme en sightseeing-ervaringsdiensten te lanceren met EH216-S AAV's.

Voortgezette proefoperaties van EH216-S in China

 • Onder leiding van de CAAC en het 100 Air Mobility Route Initiative van het bedrijf heeft EHang, samen met zijn klanten en partners, in de twee jaar voorafgaand aan eind juli 2023 in totaal 20 proeflocaties ontwikkeld in 18 steden in China. Meer dan 9.300 veilige operationele proefvluchten voor toerisme op lage hoogte en luchtfoto's zijn uitgevoerd door EH216-S op deze locaties, wat de weg vrijmaakt voor toekomstige commerciële operaties na de certificering.

Uitgebreide activiteiten in Azië en Europa

 • In april 2023 werd EHang opgenomen als lid van de Japanse publiek-private commissie voor geavanceerde luchtmobiliteit. In juni 2023 breidde EHang zijn actieterrein uit naar Okinawa met EH216-S, waardoor deze de 7e Japanse stad werd waar de EH2019-S heeft gevlogen. 
 • Als onderdeel van het Israel National Drone Initiative en ondersteund door Dronery en Cando Drones, werden achtereenvolgens in juni en augustus 2023 testvluchten uitgevoerd voor EH216-S en EH216-L in Caesarea en Tel Aviv, Israël.
 • In juli 2023 werden testvluchten uitgevoerd om bloedzakken in België te vervoeren met behulp van EH216-S met de steun van Helicus, DronePort en Bloeddiensten van het Belgische Rode Kruis. Dit was Europa's eerste onbemande vlucht voor medisch transport door een onbemande eVTOL met grote lading.
 • Eind juli 2023 zijn er reeds proefvluchten van de EH216-serie geweest in 14 landen van Azië, Europa en Amerika, met in totaal meer dan 39.000 demo- en proefvluchten.

CEO commentaar

 • De heer Huazhi Hu, oprichter en CEO van EHang, merkte op: “We hebben opmerkelijke vooruitgang geboekt in ons streven naar groei op lange termijn. We zijn met name verheugd aan te kondigen dat we alle geplande tests voor EH216-S-typecertificering met succes hebben afgerond. Deze prestatie markeert een belangrijke ongekende mijlpaal in de wereldwijde opkomende eVTOL-industrie. Bovendien is dit voor ons de basis om binnenkort het typecertificaat te verkrijgen en door te gaan met onze inspanningen om commerciële activiteiten te starten.”

Financiële resultaten

 • Het bedrijf lijdt sinds de oprichting verliezen uit zijn operaties. Voor de zes maanden eindigend op 30 juni 2023 had het bedrijf een nettoverlies van RMB 162,8 miljoen (US $ 22,4 miljoen). Per 31 december 2022 en 30 juni 2023 bedroeg het geaccumuleerde tekort respectievelijk RMB 1.450,4 miljoen en RMB 1.615,2 miljoen (US$ 222,7 miljoen).
 • De liquiditeit en continue werking van het bedrijf zijn afhankelijk van haar vermogen om haar operationele kasstromen en financiële positie te verbeteren, wat momenteel grotendeels afhangt van wanneer het bedrijf het typecertificaat van EH216-S zal verkrijgen om de commerciële verkoop van EH216-S AAV's te starten.

Conclusie

 • EHang heeft veel kans om wereldwijd de allereerste gecertificeerde eVTOL op de markt te hebben. Het is ons voorlopig onduidelijk in welke andere landen buiten China EHang voor een certificatie zal gaan. We vermoeden dat ze hun dossier snel ook bij EASA en FAA zullen voorstellen.
 • Financieel hangt het succes af van de certificatie van de EH216 en de snelheid waarmee dit product aan de man kan worden gebracht na de certificatie. In tegenstelling tot de andere eVTOL bouwers heeft EHang geen orderboek met honderden conditionele orders bekendgemaakt. EHang heeft intussen wel een wereldwijd netwerk van contacten opgebouwd die misschien hun interesse zullen omzetten in de aankoop van de gecertificeerde EH2016-S eVTOL.    

Foto's © EHang Holding

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *