Bezig met laden...

Logboek

AutoFlight levert eerste eVTOL aan Japanse klant

AutoFlight levert eerste eVTOL aan Japanse klant

AutoFlight heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door zijn eerste Prosperity-eVTOL officieel af te leveren aan een klant in Japan, ter gelegenheid van de eerste levering ter wereld van een civiel 1-ton klasse eVTOL.

Het vijfzits Prosperity-eVTOL werd overgedragen aan de anonieme klant, een baanbrekende Advanced Air Mobility (AAM)-operator in Japan. De exploitant, die te zijner tijd zal worden geïdentificeerd, ontwikkelt momenteel plannen voor demonstratie-eVTOL-vluchten op de Osaka World Expo 2025, evenals een bredere AAM-uitrol in Japan.

In een andere recente mijlpaal voor de eVTOL-innovator heeft de CarryAl, de cargo eVTOL van AutoFlight, een vrachtvariant van Prosperity, op 22 maart 2024 typecertificering (TC) verkregen van de Civil Aviation Administration of China (CAAC). Dit is 's werelds eerste eVTOL boven één ton die een typecertificering heeft gekregen.

Tian Yu, oprichter en medevoorzitter van AutoFlight, zei: “De officiële levering van de eerste Prosperity aan een klant betekent een nieuw hoofdstuk voor AutoFlight nu we onze innovatieve elektrische VTOL's naar de wereldmarkten gaan verschepen. Bovendien toont de ontvangst van bestellingen voor meer dan 200 CarryAll-eVTOL's aan de vrachtzijde al aan dat er een zeer sterke marktvraag naar onze producten is.”

De recente CarryAll bestellingen omvatten 30 eenheden voor ZTO Express, een van 's werelds grootste logistieke bedrijven.

Het succesvol voltooien van de certificering van de CarryAll was een langdurig en uiterst rigoureus proces en ik wil het beoordelingsteam van de CAAC en al mijn collega's bedanken voor hun nauwgezette inspanningen. Deze prestatie vormt een robuuste basis voor de komende grootschalige commerciële activiteiten van AutoFlight. Het veiligstellen van de TC-luchtwaardigheidscertificering is van cruciaal belang om de veiligheid en marktintroductie van het vliegtuig voor commerciële activiteiten te garanderen."

In februari 2024 presenteerde AutoFlight 's werelds eerste demonstratievlucht voor elektrische luchttaxi's tussen de Zuid-Chinese steden Shenzhen en Zhuhai. De Prosperity eVTOL van AutoFlight voltooide de belangrijke mijlpaal door autonoom de 50 km lange route van Shenzhen naar Zhuhai te vliegen. De vlucht over de Pearl River Delta duurde slechts twintig minuten, een reis die met de auto drie uur zou vergen. Deze prestatie markeert 's werelds eerste openbare vlucht van een eVTOL-vliegtuig op een zee- en interstedelijke route.

De route tussen Shenzhen en Zhuhai maakt deel uit van het toekomstige luchtverkeersscenario dat door de regionale overheid is gepland bij het ontwikkelen van haar strategie voor 'laaggelegen economie', waarbij duizenden vertiports en honderden eVTOL-luchtroutes door de Greater Bay Area in Zuid-China zullen worden geopend.

De demonstratievlucht vond plaats in een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld, waar ongeveer 86 miljoen mensen wonen, en in een luchtruim dat grenst aan meerdere internationale luchthavens, waaronder Hong Kong, Shenzhen en Macau. De vlucht toonde AutoFlight's geavanceerde luchtvaarttechnologie in een zeer complexe omgeving, en zijn toewijding aan veiligheid en naleving van de regelgeving bij het verleggen van de grenzen van stedelijke luchtmobiliteit.

Foto 1 © Autoflight
Foto 2 © Tom Buysse

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *