Bezig met laden...

Logboek

Airbus H160 helikopter eindelijk gecertificeerd in India

Airbus H160 helikopter eindelijk gecertificeerd in India

De Airbus H160-helikopter heeft de typegoedkeuring gekregen van het Indiase Directoraat-Generaal voor de Burgerluchtvaart (DGCA), wat de weg vrijmaakt voor toegang tot de Indiase markt.

Eerder kreeg Airbus reeds de typegoedkeuring voor de H160 in Europa (EASA - juli 202) en de Verenigde Staten (FAA - juli 2023). In december 2023 kreeg Airbus, drie jaar na de certificatie door EASA, de typegoedkeuring van de H160 door de Canadese Civil Aviation. 

De typegoedkeuring maakt de weg vrij voor de introductie van 's werelds modernste helikopter in India, waar een zakelijke klant reeds een H160 bestelde, gevolgd door de mogelijke inzet voor andere soorten missies.

"Airbus Helicopters India zet zich in voor de ontwikkeling van een holistisch helikopter-ecosysteem in India, inclusief het naar India brengen van de meest geavanceerde helikopterplatforms, het ontwikkelen van lokale MRO-capaciteiten en, zoals in januari 2024 aangekondigd, door te beginnen met de productie van Airbus H125 helikopters in India”, aldus Sunny Guglani, Hoofd van Airbus Helicopters, India en Zuid-Azië.

Het blijft opmerkelijk dat het meer dan drie jaar duurt voor de Indiase luchtvaartautoriteiten om een reeds door EASA gecertificeerde helikopter in India te certificeren. 

Foto's © Airbus Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *