Bezig met laden...

Logboek

Boeing Apaches AH-64 vliegen 5 miljoen uren voor US Army

Boeing Apaches AH-64 vliegen 5 miljoen uren voor US Army

Boeing en het militaire AH-64-team bereiken een unieke mijlpaal nu de AH-64 Apache-aanvalshelikopters van het Amerikaanse leger officieel vijf miljoen vlieguren hebben bereikt. Bovendien werden 1,3 miljoen van die vijf miljoen vlieguren gevlogen tijdens gevechten.

"Met meer dan vijf miljoen vlieguren blijft de Apache betrouwbaar, veelzijdig en dodelijk", zegt Katie Yursky, VP van Attack Helicopter Programs bij de Boeing Helicopter fabriek in Mesa. “Felicitaties aan het Amerikaanse leger en zijn Apache-vliegers met het bereiken van deze ongelooflijke mijlpaal.”

Sinds 1984, toen de eerste AH-64 de lucht in ging, heeft het Amerikaanse leger Apaches van het A-, D- en E-model ingezet. Het Amerikaanse leger exploiteert momenteel naast de AH-64E Apache ook nog D-model Apaches.

“De mijlpaal van vijf miljoen vlieguren is een bewijs van de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de Apache onder de meest veeleisende omstandigheden. Het ondersteunen van de soldaten die vliegen en de Apache onderhouden is prioriteit één.” zei kolonel John (Jay) Maher, Apache-projectmanager van het Amerikaanse leger

Boeing is het E-model aan het upgraden naar versie 6.5. Dit impliceert een bijgewerkte software, en de integratie van de nieuwe, verbeterde turbinemotor van het Amerikaans leger. Bovendien kondigde Boeing in oktober 2022 de gemoderniseerde Apache aan, een concept dat is afgestemd op de toekomstige moderniseringsinspanningen van het Amerikaanse leger. Hierbij zal de aandrijving een upgrade krijgen, komen er geavanceerde missiesystemen, geavanceerde sensoren, sensorfusie en langeafstandsprecisiemunitie in de lucht. De Apaches krijgt ook een Modular Open Systems Approach (MOSA). 

De AH-64, gebouwd door Boeing in Mesa, Arizona, is het aanvalsvliegtuig bij uitstek voor 19 strijdkrachten over de hele wereld, met extra internationale belangstelling. In september 2022 kondigde Polen de selectie aan van Boeing's AH-64E Apache voor de nieuwe aanvalshelikoptervloot van de Poolse strijdkrachten. In mei 2022 besliste ook Australië om haar Airbus Tiger aanvalshelikopters te vervangen door 29 Apaches AH-64E.

Foto's © Boeing Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *