Bezig met laden...

Logboek

Luchtmacht van Nieuw-Zeeland ontplooit een NH90 op een fregat (video)

Luchtmacht van Nieuw-Zeeland ontplooit een NH90 op een fregat (video)

De Royal New Zealand Air Force-helikoptertechnici van 3e Squadron aan boord van de multi-role HMNZS Canterbury bereiden een NH90-helikopter voor op een vlucht op weg naar de Salomonseilanden.

Om te beginnen voert het technisch team een Before First Flight-service (BFF) uit om ervoor te zorgen dat de helikopter technisch veilig is voor de vlucht. De helikopter wordt op het helidek van het schip geduwd en vastgezet.

De technici vouwen vervolgens de staartpyloon en de hoofdrotoren uit voordat ze de helikopter testen. Er wordt dan een technische inspectie uitgevoerd en nadien wordt de helikopter vrijgegeven aan de vliegtuigbemanning, die de pre-flight checklist met controles voorafgaand aan de vlucht uitvoert.

Het helidek-team van de HMNZS Canterbury maakt dan het helidek vrij en maakt de helikopter los ter voorbereiding van het opstijgen. Eens dit klaar is kan de piloot de NH90 in hover brengen en de nodige testen uitvoeren alvorens op missie te vliegen.

 

Klik op onderstaande video hoe deze secure opdracht tot een goed einde wordt gebracht en de piloten veilig kunnen vliegen!

Foto & video © New Zealand Defence Force

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *