Bezig met laden...

Logboek

Rotor Technologies test met autonome R22-helikopter

Rotor Technologies test met autonome R22-helikopter

Rotor Technologies, (Rotor), een ontwikkelaar van autonome VTOL's (verticale start- en landingshelikopters), heeft haar eerste autonome testvluchten met een civiele helikopter voltooid. De campagne werd gevlogen met twee Rotor R220Y autonome helikopters.

De R220Y is een experimentele helikopter gebaseerd op de Robinson R22-helikopter, waarbij de stoelen, de bedieningselementen van de piloot en het instrumentenpaneel zijn verwijderd en alle functies van de helikopter zijn overgenomen door de technologie van Rotor. De twee R220Y helikopters registreerden tijdens de testvluchten meer dan 20 uur vliegtijd en meer dan 80 uur motorlooptijd.

De vluchten bewezen met succes de vluchtcontrolesystemen van Rotor, de autonome zweef- en snelheidsmodi en op visie gebaseerde perceptiesystemen. De campagne ontwikkelde ook de langeafstandsvluchtmogelijkheden van de helikopter door tijdens de vlucht langeafstandsradioapparatuur en mobiele LTE-communicatieverbindingen te testen, hoewel alle vluchten binnen de directe zichtlijn van een grondcontrolestation werden uitgevoerd. 

“Dit is een belangrijke mijlpaal in de richting van volledig autonome helikoptervluchten en een bewijs van ons vermogen om autonomie te ontwikkelen die veilig en betrouwbaar genoeg zal zijn voor nuts- en passagiersactiviteiten”, zegt Rotor-oprichter en CEO Dr. Hector Xu. “Ons AI-pilotsysteem is al een expert op het gebied van taken als nauwkeurige vluchtcontrole en navigatie bij slecht zicht, en we breiden de mogelijkheden ervan elke dag uit.” 

De volgende stap

Rotor commercialiseert zijn autonomietechnologie met de ontwikkeling van de R550X, een onbemande nutshelikopter gebaseerd op de Robinson R44 Raven II. De R550X heeft een laadvermogen van 550 kg en een uithoudingsvermogen van meer dan drie uur. De R550X is ontworpen om gevaarlijke operaties uit te voeren, zoals brandbestrijding, het afstoffen van gewassen, de bouw, humanitaire hulp en vrachtaflevering op afstand.

“We brengen de civiele onbemande VTOL met het hoogste laadvermogen ter wereld naar de commerciële markt”, zegt Chief Commercial Officer Ben Frank. “We nemen alle technologie die we voor de R220Y hebben ontwikkeld en plaatsen deze op een vergelijkbaar – en zelfs nog capabeler – platform. We werken samen met een aantal partners om de R550X in 2024 operationeel te maken. Geen enkel ander bedrijf is dicht bij het uitvoeren van commerciële operaties met een autonome helikopter van deze omvang.”

Naast de R550X maakt Rotor vorderingen in de richting van het certificeren van deze technologie voor passagiersvluchten. Autonome passagiershelikopters hebben het potentieel om snel en gemakkelijk regionaal vervoer populair te maken. 

Foto's & video © Rotor Technologies.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *