Bezig met laden...

Logboek

Enstrom boekt vooruitgang met de TH180

Enstrom boekt vooruitgang met de TH180

Nadat het een tijdje rustig was rond Enstrom en zijn nieuwe helikopter, de TH180, heeft de helikopterbouwer de vluchttesten met het tweede prototype terug gestart. Verschillende testprogramma's zijn afgesproken met de FAA en de FAA is zeer nauw bij de programma's betrokken. Enstrom zegt dat het testprogramma nu terug op schema ligt nadat eerder dit jaar een incident met de eerste prototype nogal wat vertraging had veroorzaakt.

De TH180 is a nieuwe, tweezits training helikopter die gebaseerd is op de Enstrom F28F

Bill Taylor, de senior test piloot en co-manager van het TH180 programma, vertelde dat de TH180 alle testen goed tot zeer goed doorstaat en boven verwachtingen presteerde.

Ondertussen is het derde prototype bijna; dit prototype is het volledig conform prototype en zou nog voor het einde van het jaar in de testen worden ingeschakeld. Als alles verder volgens plan verloopt voorziet Enstrom de certificatie voor het einde van 2017.

Enstrom heeft in Oktober reeds een eerste vergadering met de EASA gehad om zo snel mogelijk na de FAA certificatie ook in Europa de certificatie te kunnen verkrijgen.

Met de nieuwe TH180 wil Enstrom de markt voor trainingshelikopters gaan aanvallen. Deze markt, heeft de laatste jaren toch wat veranderingen doorgemaakt en ziet met Guimbal en intussen in mindere mate met Robinson toch twee sterke spelers. Of Enstrom daar wat kan aan veranderen zal de toekomst uitmaken.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *