Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky en de Amerikaanse presidentiele helikopter

Sikorsky en de Amerikaanse presidentiele helikopter

Reeds 63 jaar vliegt iedere Amerikaanse president in een Sikorsky helikopter. Het begon met Dwight D. Eisenhower en ook Joe Biden nu, vliegt in een Sikorsky. Ook voor de nieuwe generatie presidentiele helikopters werd Sikorsky weer uitgekozen. Sikorsky kreeg het contract om niet minder dan 23 VH-92A te bouwen voor het Marine One korps welke de president en de vice-president rondvliegt in binnen- en buitenland.

Op 5 februari heeft de Marine een extra 5 helikopters van type VH-92A afgeroepen voor levering in 2023. Sikorsky is nu bezig aan de finale modificaties van 12 van deze helikopters in de fabrieken in Stratford en Owego.    

De eerste van definitieve versie van de nieuwe generatie presidentiele helikopter moet reeds dit jaar worden uitgeleverd. Er is nog wel nog steeds een probleem waarvan niet bekend is dat het zou zijn opgelost. De nieuwe helikopters hebben bij testen het mooie grastapijt achter het Witte Huis deels verschroeit. In juli 2020 maakte de GAO (US Government Accountability Office) dat de kosten om dit op te lossen door Sikorsky zelf moesten worden opgehoest. Uit de financiële resultaten van Sikorsky was in elk geval weinig van de probleem op te merken.

Waarschijnlijk zal de nieuwbakken president Biden later dit jaar de eer krijgen om de nieuwe en peperdure helikopters in te vliegen...

Foto credit: Sikorsky - Bend Qatipi

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *