Bezig met laden...

Logboek

Helikopteroperator CHC benoemd nieuwe CEO

Helikopteroperator CHC benoemd nieuwe CEO

CHC Helicopter, een wereldwijde helikopteroperator gespecialiseerd in transport, SAR (zoek- en reddingsoperaties) en MRO (onderhoud, reparatie en revisie), heeft op 8 februari aangekondigd dat CEO David Balevic zijn functie als President en CEO heeft neergelegd.

Balevic was sinds 2015 bij CHC en zal worden opgevolgd door Jørn Madsen. CEO David Balevic zei bij zijn vertrek: “Het is mijn voorrecht geweest om de afgelopen drie jaar als CEO een ongelooflijke organisatie te leiden. Gedurende deze tijd hebben we onze balans geherstructureerd, onze operationele capaciteiten versterkt en het bedrijf gepositioneerd voor toekomstig succes."

CHC komt uit een moeilijke periode. In mei 2016 moest de CHC-groep een Chapter 11 aanvragen en is sindsdien grotendeels in handen van een groep schuldeisers na een zware schuldherschikking. In augustus 2022 kon Balevic een aanzienlijke verlaging van de zware schuldenlast met $ 500 miljoen aankondigen. De verplichte verkoop van de recente acquisitie Babcock UK afgelopen januari 2023 was een negatieve noot in de carrière van Balevic bij CHC. 

Van de nieuwe CEO zal snel extra commerciële slagkracht verwacht worden om de achterstand op grote concurrent Bristow terug in te lopen.  

De nieuwe benoemde CEO, Jørn Madsen, ging op 8 februari 2023 van start bij CHC. Daarvoor was hij vanaf november 2016 CEO van Maersk Drilling, waar hij de succesvolle fusie van het bedrijf met het op Nasdaq genoteerde Noble Corporation in oktober 2022 leidde.

Jørn trad in 1990 in dienst bij Maersk en zijn carrière in offshore-boringen omvatte technische, operationele en leidinggevende functies. Deze omvatten Operations Manager, Managing Director van Maersk Drilling in Noorwegen, CEO van Maersk Supply Service en COO en CEO van Maersk Drilling.

Jørn Madsen, een Deens staatsburger, heeft een Master's degree in Science in Engineering van de Deense Technische Universiteit en een MBA van IMD en de Universiteit van Genève.

Wij wensen Jørn Madsen en David Balevic veel succes in hun nieuwe uitdagingen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *