Bezig met laden...

Logboek

Volocopter opent productiehall voor passagiers-drones

Volocopter opent productiehall voor passagiers-drones

Volocopter, de pionier van stedelijke luchtmobiliteit (UAM), opende zijn nieuwe productiefaciliteiten in het Duitse Bruchsal in aanwezigheid van prominenten, zijn partners en zijn aandeelhouders.

Het bedrijf markeerde deze mijlpaal met de opening van een nieuwe hangar die de eindassemblagelijn van het bedrijf zal huisvesten en een vliegveld om ontwikkelingsvluchten en kwaliteitscontroles uit te voeren. De productielocatie waar binnenkort de eerste EASA-gecertificeerde elektrische luchttaxi's zullen geproduceerd worden, zal reeds in april 2023 volledig operationeel worden. Vanuit deze faciliteit zullen elektrische luchttaxi's van Duitse makelij over de hele wereld worden geëxporteerd en vanaf volgend jaar commerciële diensten aanbieden.

De productiefaciliteiten van Volocopter hebben de capaciteit - en nog belangrijker de wettelijke goedkeuring - om elk jaar meer dan 50 VoloCity-toestellen te assembleren. Sinds 2021 heeft het bedrijf een goedkeuring als productieorganisatie in overeenstemming met de EASA-regelgeving. Deze certificering heeft betrekking op het gehele VoloCity productieproces. Het omvat de productie van koolstofvezelonderdelen, alle aspecten van de elektrische voortstuwings-eenheid, eindassemblage van het voortstuwingssysteem en de romp, en uitgebreide end-of-line vluchttests.

De lintjesknipceremonie vond plaats op 4 april 2023 in de hangar. Het evenement bevatte ook een bemande vlucht van de Volocopter 2X. Belangrijke gasten waren dr. Volker Wissing, federaal minister van Digitale Zaken en Transport, de heer Winfried Kretschmann, Minister van de deelstaat Baden-Württemberg, Dr. Anna Christmann, bondscoördinator voor het Duitse lucht- en ruimtevaartbeleid; en meer dan 70 zakelijke en politieke vertegenwoordigers.

"Hier is waar de Volocopter zal opstijgen en zijn weg over de hele wereld zal vinden," zei Dirk Hoke, Chief Executive Officer van Volocopter. "Deze Duitse regio staat bekend voor het transformeren van mobiliteit: de fiets, de auto en binnenkort ook Volocopter. Elektrische luchttaxi's en Volocopter in het bijzonder is een technologie gemaakt in Duitsland die de wereld duurzamer zal maken."

"De VoloCity heeft de kritische ontwerpbeoordeling voltooid - en we zijn klaar om te produceren, met voldoende ruimte voor verdere lessen die zijn afgeleid van vluchttests." zei Andreas Fehring, Chief Supply Chain Officer van Volocopter en Program Manager VoloCity. 

"Duitsland is nu al een wereldleider in de ontwikkeling van luchttaxi's, mede dankzij de grote pioniersgeest van Volocopter. Ik wil deze leidende rol ondersteunen en verder uitbouwen door een kader te creëren dat innovatie en vooruitgang mogelijk maakt. We werken samen met belangrijke spelers in de sector aan een strategie voor luchttaxi-activiteiten hier in Duitsland, waarin alle technische en juridische kwesties zonder vertraging worden aangepakt. We doen dit zodat de eerste drones met mensen en goederen binnenkort zullen kunnen vliegen." zei Dr. Volker Wissing, federaal minister voor Digitaal en Transport.   

Volocopter ontwikkelt elektrisch aangedreven luchttaxi's die het stadsvervoer zullen transformeren.  Met zijn familie van UAM-toestellen (de VoloCity, VoloRegion en VoloDrone) kiest het bedrijf voor een unieke aanpak door UAM te ontwikkelen als een holistisch ecosysteem.

Als het eerste en enige elektrische verticale start- en landingsbedrijf (eVTOL) dat de goedkeuring als de ontwerporganisatie (DOA) van het Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart van de Europese Unie (EASA) heeft ontvangen, is Volocopter de duidelijke leider in dit luchtruim. Het Duitse bedrijf heeft zich ertoe verbonden om al in 2024 commerciële luchttaxidiensten te lanceren in steden als Singapore, Rome, NEOM en Parijs.

Eerder artikels over Volocopter - klik hier

Foto's © Volocopter

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *