Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Bell JetRanger 505 gecertificeerd in Canada

FLASH: Bell JetRanger 505 gecertificeerd in Canada

De Canadese Minister van Transport, Marc Garneau, heeft medegedeeld dat de Bell 505 helikopter door Transport Canada is gecertificeerd.

Susan Griffin, Bell’s executive vice president Commercial Programs, was erg gelukkig met deze eerste goedkeuring nog net voor het jaareinde. Bell wilde altijd al de JetRanger 505 voor eind 2016 goedgekeurd krijgen om dan snel de FAA goedkeuring te krijgen begin 2017 zodat de ganse planning op schema blijft.

Men verwacht nu snel de productiecertificatie te krijgen en dan kan Bell starten om zijn zowat 400 orders om te zetten in helikopters. In 2017 zou Bell zowat 50 stuks van de 505 bouwen terwijl de produktie voor 2018 tot 150 stuks kan oplopen.

De productie van de JetRanger X 505 gaat door in de fabriek van Bell Helicopter in Mirabel, Quebec (Canada) en niet in het Amerikaanse Lafayette, Louisiana, waar Bell origineel een speciale fabriek had gebouwd voor de 505.

De nieuwe helikopter wordt aangedreven door een enkele Turbomeca Arrius 2R engine, heeft 5 zitplaatsen en 680 kilogram laadcapaciteit. De JetRanger X kan 360 nautical miles (667 kilometers) ver vliegen zonder bijtanken.

Later meer info

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *