Bezig met laden...

Logboek

Dufour vliegt met Aerospace X2.2 prototype

Dufour vliegt met Aerospace X2.2 prototype

Op 28 juli 2023 demonstreerde de onbemande Dufour Aerospace X2.2-prototype met succes de volledige overgang van verticale start naar horizontale kruisvlucht. 

Dit is het derde prototype van Dufour Aerospace dat de aerodynamische kwaliteiten van Dufour's innovatieve tilt-wing ontwerp bewijst. En Spright, de lanceringsklant voor Aero2, ontvangt binnenkort een tweede X2.2-prototype. Dit prototype wordt momenteel voltooid en zal tests ondergaan, waaronder systeem-, grond- en vluchttesten. Deze eenheid zal vanaf oktober 2023 als demonstratiemodel in de VS dienen.  

"Het kunnen laten zien van de volledige overgang van X2.2 tiltrotor is een heel belangrijke mijlpaal voor Dufour Aerospace", zegt Sascha Hardegger, Chief Operating Officer van Dufour Aerospace. “X2.2 stelt onze lancering klant Spright en ons in staat om de mogelijkheden van Aero2 en zijn potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de middellange afstandslogistiek van kritieke goederen te demonstreren. Klanten willen terecht vliegdemonstraties zien. Alleen wat in werkelijkheid bestaat, telt.”

Deze X2.2-prototypes hebben een spanwijdte van ongeveer 5 meter en een gewicht van 155 kg. Ze zullen worden gebruikt voor verdere testvluchten en envelopuitbreiding in de tweede helft van 2023. Tegelijkertijd werkt Dufour aan de volgende versie, genaamd X2.3. Deze versie zal worden uitgerust met een hybride elektrische aandrijflijn geleverd door Suter Industries.

X2.3 zal een spanwijdte hebben van ongeveer 6 meter (19,7 ft) en een gewicht van ongeveer 210 kg, en zal identiek zijn aan de productieversie wat betreft afmetingen, gewicht en functionaliteit. Dufour is van plan verschillende X2.3-prototypevliegtuigen te produceren ter ondersteuning van use cases met ervaren partners wereldwijd. 

Dufour bereidt de start van de serieproductie en certificering van Aero2 voor. De eerste serie vliegtuigen zal in 2025 worden geleverd. Aero2 zal 40 kg (88 lbs) kritieke vracht kunnen vervoeren, bijvoorbeeld medische goederen, over een afstand van 400 kilometer (216 Nm) - of tot 1.200 kilometer (648 Nm) met een kleiner laadvermogen. Aero2 is ook perfect geschikt voor remote sensing-toepassingen over lange afstanden.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *