Bezig met laden...

Logboek

Heli-Expo 2023 - Leonardo kondigt haar nieuwe AW09 helikopter aan

Heli-Expo 2023 - Leonardo kondigt haar nieuwe AW09 helikopter aan

Op de Heli-Expo 2023 kondigde Leonardo baas, Cutillo, dinsdag de nieuwste helikopter aan van zijn bedrijf, de eenmotorige AW09.

Eindelijk en meer dan 10 jaar na de start van de ontwikkeling als Marenco SH09 ziet Leonardo de certificatie van het toestel binnen handbereik en start het actief met de commercialisatie van de AW09. Intussen heeft Leonardo reeds een 50-tal voorlopige verkoopcontracten voor de AW09-helikopter van klanten over de hele wereld.

Onder meer Aero Service Representação in Brazilië, Synerjet Latina SA in Colombia, Peru en Chili, Helitech Asia in Zuidoost-Azië, Safomar in Zuid-Afrika, Diskopsa voor Panama en Guatemala, Heliflite in Oceania Aero Facility in Japan hebben hun oog laten vallen op de AW09.

Daarnaast werd ook een belangrijke overeenkomst ondertekend tussen Leonardo en Metro Aviation, een van de grootste particuliere HEMS-operatoren (Helicopter Emergency Medical Service) en serviceproviders in de VS. De samenwerking tussen de twee bedrijven heeft tot doel de introductie en positionering van de AW09 in de VS te ondersteunen en daarbij te profiteren van de gerenommeerde ervaring en mogelijkheden van Metro Aviation bij de ontwikkeling van Aircraft Interior &STCs (supplemental type certificate), service en training.

Gian Piero Cutillo, MD Leonardo Helicopters (zie foto met zijn team), zei: "Wat we nu op Heli-Expo hebben aangekondigd, is het hoogtepunt van drie jaar werk waarmee de AW09 profiteerde van aanzienlijke verbeteringen en nu een definitieve configuratie heeft bereikt. Inderdaad, de AW09 genereert een zeer positieve reactie uit alle regio's over de hele wereld. Rotorcraft-bedrijven verwelkomen de AW09 ten zeerste vanwege zijn uitstekende functies en multirole-mogelijkheden die een aanzienlijke evolutie vertegenwoordigen in vergelijking met bestaande producten in de eenmotorige turbinecategorie."

De AW09 eenmotorige helikopter is dit jaar een van Leonardo's belangrijkste hoogtepunten op Heli-Expo 2023. De AW09, die drie jaar geleden door Leonardo werd overgenomen van Kopter en origineel door Marenco werd ontwikkeld, vormt een perfecte aanvulling op Leonardo's productassortiment in het 'Long Light Single-segment' en introduceert een geheel nieuw ontwerp in deze gewichtscategorie. Een van de laatste evoluties is de beslissing om de Arriel 2K-motor, het nieuwste lid van de Safran-gerenommeerde motorfamilie, aan boord te nemen van de AW09, in lijn met de beoogde AW09 hoge ondersteunings- en betrouwbaarheidsniveaus.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *