Bezig met laden...

Logboek

Uber opent een heli lijnvlucht tussen Manhattan en JFK Airport

Uber opent een heli lijnvlucht tussen Manhattan en JFK Airport

Dat het Uber menens is met luchttaxi's was duidelijk gedurende de recente conferentie van Uber Elevate. Samen met 6 partners werkt Uber aan de (e)VTOL luchttaxi van de toekomst en wenst daar in de komende jaren het luchtruim boven de grootsteden mee te veroveren.

Intussen zit Uber niet stil en bereidt ze met Uber Copter de weg voor de stadstaxi. Het zijn taxiservices met een conventionele helikopter meestal tussen een stadscentrum en een buiten de stad gelegen luchthaven.

Zo start Uber op 9 Juli 2019 met een lijnvlucht tussen NewYork Manhattan en JF Kennedy International Airport. Deze taxivlucht duurt 8 minuten terwijl een normale gele stadtaxi in New York er minimaal een uurtje overdoet bij normaal verkeer en twee uur op het spitsuur. Uber denkt dat deze tijdwinst velen zal overtuigen van het nut van de luchttaxi.

Uber wil de Uber Copter uitrollen in meerdere grootsteden en tegelijkertijd de ganse operatie achter luchttransport gaan testen als voorbereiding op de eVTOL luchttaxi's. 

Aangezien de vraag naar deze snelle luchttaxiservice groot is zal Uber deze nieuwe service voorbehouden voor haar Platinum en Diamond van het loyaltyprogramma Uber Rewards. Men kan tot 5 dagen van te voren boeken en de taxivluchten zijn beschikbaar van Maandag tot Vrijdag. De kostprijs van een taxivlucht van Manhattan naar JFK Airport zal tussen de $200 en $225 kosten per persoon. Ter vergelijking, een Uber limousine kost voor hetzelfde traject in het spitsuur $200. 

De Uber Copter service zal je per Uber Taxi oppikken en naar de Manhattan heliport op Staten Island Ferry rijden, waarna je 7 minuten vliegt naar JFK. Daar land je op een helipad bij Terminal 8 en word je door een Uber taxi naar je terminal gebracht. De taxivluchten worden voor Uber uitgevoerd door HeliFlite met een vloot bi-turbine helikopters.

Ook Blade heeft vergelijkbare diensten in NewYork zijn aanbod 

Foto copyrights: Uber

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *