Bezig met laden...

Logboek

FLASH: USAF Osprey CV-22 Tiltrotors aan de grond door incidenten

FLASH: USAF Osprey CV-22 Tiltrotors aan de grond door incidenten

De bevelhebber van de Amerikaanse Air Force Special Operations besloten om zijn 52 CV-22 Osprey tiltrotors voor onbepaalde tijd aan de grond te houden na een aantal belangrijke veiligheidsincidenten. Het nieuw werd eerst bekend gemaakt door Breaking Defense.

AFSOC-commandant luitenant-generaal Jim Slife beval de grounding na twee veiligheidsincidenten in de de afgelopen zes weken, met in totaal vier van vergelijkbare incidenten sinds 2017, aldus de AFSOC-woordvoerster.

In een e-mail aan Defense News zei AFSOC luitenant-kolonel Becky Heyse dat het probleem zou zich situeren op het niveau van de koppeling tussen de twee turbinemotoren en de propellors in de gearbox.

Om nog onbekende redenen zou het vermogen in de gearbox van een van beide turbines wegvallen en nadien terug hersteld worden waarbij belangrijke vermogensveranderingen voordoen die de CV-22 verplichten om een snelle voorzorgslanding uit te voeren. Na deze incidenten werden zowel de beide turbines als de gearbox uit veiligheidsoverwegingen vervangen. 

Het is niet bekend welke maatregelen nu zullen worden genomen. Bell-Boeing, de fabrikant van de CV-22 Osprey, heeft op deze maatregel van de AFSOC nog niet publiek gereageerd.

We blijven dit opvolgen!

Foto: James Bell - US Special Ops Squadron 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *