Bezig met laden...

Logboek

EHang maakt prijs bekend voor onbemande EH216S in EU en US

EHang maakt prijs bekend voor onbemande EH216S in EU en US

Nadat EHang op 5 februari 2024 de verkoopprijs bekend maakte van haar allereerste gecertificeerde eVTOL ter wereld, de EHang EH216-S, voor verkoop en gebruik in China heeft het bedrijf nu ook de kostprijs bekend gemaakt voor haar EHang EH216-S voor export buiten China.  

Het kondigde een adviesprijs aan van $410.000 dollar voor zijn EH216-S autonome (dus zonder piloot in het toestel) passagiers eVTOL (elektrische verticale start- en landingsvliegtuig) op mondiale markten buiten China, met ingang van 1 april 2024. Dit is 25% duurder van de kostprijs in China.

Het is nog onduidelijk of in deze prijs ook voorzien is dat de EHang EH216-S in het betrokken exportland zal worden gecertificeerd en of de transport-, opstart- en garantiekosten zijn inbegrepen.

EASA noch EHang hebben tot op heden bevestigd dat er een certificatiedossier lopende is voor de EH216-S in Europa. Wel is in de recente bilaterale discussie tussen EASA en CAAC (Chinese luchtvaartautoriteit) gesproken over gebruik van elkaars dossiers bij toestel-certificatie. Voor zover bekend heeft EASA ook nog geen specificaties gepubliceerd voor autonome passagiers VTOL's.

De EH216-S heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door in 2023 het eerste typecertificaat en standaard luchtwaardigheidscertificaat ter wereld voor onbemande eVTOL-vliegtuigen met passagiersvervoer te verkrijgen van de CAAC (Civil Aviation Administration of China). 

Door wereldwijd een concurrerende prijs aan te bieden voor de EH216-S wil het bedrijf voldoen aan de escalerende vraag van de internationale markten en een brede adoptie van deze innovatieve eVTOL stimuleren. Door de toegankelijkheid en betaalbaarheid van geavanceerde, autonome eVTOL-producten en -diensten te verbeteren, streeft EHang ernaar klanten wereldwijd in staat te stellen de toekomst van transport en de transformerende voordelen van UAM te omarmen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *