Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Minister Demir weigert vergunning voor helihaven Lint

FLASH: Minister Demir weigert vergunning voor helihaven Lint

De saga rond de helihaven in Lint (EBLT) kreeg gisteren weer een nieuwe episode. 

De bevoegde Vlaamse minister Zuhal Demir weigert een vergunning af te leveren voor de bestaande helihaven EBLT in Lint. Deze helihaven is gevestigd op de terreinen van de AED Studio's. Volgens het kabinet van de minister zou de uitbater van de helikopterluchthaven de milieuvoorwaarden met de voeten hebben getreden. Het kabinet wijst voorts op klachten over geluidshinder, en voeren aan dat de luchthaven zonevreemd is. 

De officiële versie van het besluit van de minister is blijkbaar nog niet vrijgegeven maar Bert Luyten van het actiecomité tegen de helihaven was er als de kippen bij om bij VRT Nieuws de beslissing toe te juichen. Helikopteroperator Heliventure wacht op de betekening van het besluit om de zaak te bestuderen. 

Maar als je de onderstaande tijdslijn van dit dossier sinds 2014 leest kun er bijna zeker van zijn dat de eigenaar van de helihaven tegen deze beslissing van de minister bij de Raad van State in beroep zal gaan. Een vorige weigering van de vergunning door de minister werd door de Raad van State in 2017 vernietigd omdat de argumentatie die de minister toen gebruikte niet gegrond was.

Van zodra wij verdere info ontvangen komen we op deze zaak terug. 

Helihavens en Vlaanderen, het blijft een moeilijke materie. In de afgelopen tijd werden ook de helihavens Keysers en Luyckx in Brecht gesloten. Beide helihavens waren reeds jarenlang in gebruik en stoorden niemand maar het Actiecomité Red de Voorkempen dacht daar anders over en kon de vernieuwing van de vergunningen via de Raad van State verhinderen.  

 

Even terug in de tijd...

  • Op 2 juni 2022 wordt bekend dat Minister Zuhal Demir een nieuwe milieuvergunning weigert af te geven voor de helihaven in Lint. Van zodra we de tekst van dit besluit ontvangen zullen we dit hier publiceren.

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

25 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *