Bezig met laden...

Logboek

Enstrom actiever dan ooit...

Enstrom actiever dan ooit...

Het nieuwe management van Enstrom, onder leiding van de nieuwe eigenaar Chuck Surack, laat er duidelijk geen gras over groeien. De plannen om Enstrom na de doorstart nieuw leven in te blazen zijn reeds opgesteld en worden met de regelmaat van de klok uitgevoerd.

Eerste 'nieuwe' productiehelikopter maakte maidenvlucht

Acht maanden na de heropening mag Enstrom de testvlucht van de eerste nieuwe 480B-helikopter aankondigen. Het is de 1.317e Enstrom helikopters (zie foto) en werd gebouwd met componenten die ter plaatse werden aangeschaft, bewerkt, gefabriceerd en geassembleerd. De vliegtest door Enstrom Production Test Pilot Cody Parkovich was succesvol en bewijst dat het nieuwe team perfecte helikopters kan bouwen en afleveren.

Het Enstrom-team

Goede producten en uitstekende service verlenen kan maar met goede medewerkers en Enstrom is nog steeds op zoek naar nog meer gekwalificeerde personen om ons team te versterken! Intussen zijn er reeds meer dan 100 medewerkers in dienst van Enstrom. Heel wat vroegere medewerkers, die het bedrijf hadden verlaten toen dit richting faling stevende, zijn na de herstart teruggekeerd. Enstrom is dus verzekerd van een schare zeer bekwame en ervaren medewerkers.

Nieuwe dealer & servicecentrum in Europa

Intussen werd een nieuwe dealer aangesteld in Europa. DSA uit Tsjechië wordt dealer en servicecentrum voor Enstrom-helikopters. DSA, gevestigd in Hradec Kralove, biedt helikopterverkoop, vliegtraining en onderhoud voor alle modellen Enstrom-helikopters, evenals voor andere fabrikanten. 

Dennis Martin, VP Sales & Marketing bij Enstrom. “DSA is de grootste vliegschool in Tsjechië en een van de grootste in Europa.” DSA exploiteert meerdere Enstrom 480B-turbinehelikopters en geeft training aan buitenlandse en binnenlandse studenten. 

DSA is een zeer ervaren servicecentrum. Naast het ondersteunen van commerciële klanten in de hele regio, bieden ze cruciale ondersteuning aan de Tsjechische legervloot van Enstrom 480B's. Voorheen had het leger alleen Oostblokhelikopters in dienst, maar met de kennis en ervaring van DSA verliep de overgang naar die van Enstrom voor hun trainingsvloot soepel.

DSA is in 1992 opgericht door Tomáš Suchánek en levert naast verkoop, training en service ook HEMS-diensten in heel Tsjechië. Meer informatie op www.dsa.cz.

Enstrom en veiligheid

Zoals velen zullen beamen, bouwt Enstrom een van de veiligste helikopters ter wereld. En als het aan de nieuwe eigenaar Chuck Surack ligt, zal die langdurige reputatie alleen maar worden bevestigd met een verbeterde productlijn die ongeëvenaard is.

Maar zodra het luchtwaardigheidscertificaat is afgegeven en de helikopter wordt vrijgegeven aan de nieuwe eigenaar, is het aan de eigenaren en exploitanten om ervoor te zorgen dat het veilig wordt gebruikt binnen de gepubliceerde beperkingen. Een expert uit het FAA Safety Team, zei ooit: "Piloten zijn hun eigen ergste vijand als het om ongelukken gaat." Zoals botter gezegd, blijft een pilootfout, met meer dan 85%, de belangrijkste oorzaak van helikopterongevallen.

Enstrom stuurt nu regelmatig zijn Safety Checks uit waar het allerlei oorzaken van helikopterongevallen beschrijft en de nodige 'safety checks' geeft om deze te vermijden. Hier een paar links naar deze Safety Check rubriek:

Enstrom en de Heli-Expo

De grootste helikoptershow ter wereld, Heli-Expo 2023, vindt plaats van 7 tot 9 maart in het Amerikaanse Atlanta, Georgia. Er worden meer dan 13.000 bezoekers uit 75 landen verwacht om in contact te komen met meer dan 600 exposanten. Enstrom zal daar te zien zijn op stand C2920. De nieuwgebouwde helikopter zal daar ook te zien zijn en Chuck Surack, eigenaar van Enstrom Helicopter, zal aanwezig zijn.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *