Bezig met laden...

Logboek

Tweede vestiging Autogyroschool op Vliegveld Hilversum

Tweede vestiging Autogyroschool op Vliegveld Hilversum

Hilversum, 24 oktober 2015 - Met de landing van een gloednieuwe AutoGyro Cavalon op Vliegveld Hilversum, op vrijdagmiddag 23 oktober, opende de Autogyroschool zijn tweede vestiging in Nederland. Naast de al langer bestaande locatie op Lelystad-Airport, wil de Autogyroschool zich op Vliegveld Hilversum vooral richten op de  groeiende groep belangstellenden uit de Randstad.

Samenwerking
De Autogyroschool gaat op Vliegveld  Hilversum nauw samenwerken met de Vliegschool Hilversum. Remco van Ravenzwaaij van de Nederlandse Autogyroschool: “Dankzij deze samenwerking krijgen leerlingen van de Autogyroschool de gelegenheid om gebruik te maken van het nieuwe e-learning systeem van de VSH voor de PPL theorie. Daarnaast krijgen ze les op een bijzondere Autogyro. De nieuwe Cavalon die de Autogyroschool op Vliegveld Hilversum gaat gebruiken, is voorzien van een sterke 115 pk Rotax 914UL-motor en een ‘top van de markt’ IVO-propeller. Daarmee is deze Cavalon een van de modernste Autogyro’s in de wereld”. Vincent Kager voegt hier namens de Vliegschool Hilversum aan toe:  “Wij zien uit naar de samenwerking met de Autogyroschool en we zijn blij met de uitbreiding van de opleidingsmogelijkheden op dit nieuwe en veelbelovende type vliegtuig”.

Belangstelling
Autogyro´s zijn bijzondere hefschroefvliegtuigen waarbij de draagrotor niet door de motor wordt aangedreven, zoals bij een helikopter, maar waarbij de rotor ronddraait door de voorwaartse beweging van het vliegtuig door de lucht. Door hun specifieke vliegeigenschappen behoren Autogyro´s tot de veiligste vliegtuigen ter wereld. Moderne Autogyro’s worden in hoog tempo populair. In Nederland vliegt inmiddels een aantal Duitse Autogyro’s en vorig jaar werd de eerste moderne Autogyro in Nederland geregistreerd. Dankzij de ontwikkeling van de Nederlandse PAL-V, een vliegende driewielerauto die vliegt volgens het principe van een Autogyro, is er voor Autogyro’s veel belangstelling ontstaan. Daarmee is de Autogyro in ons land bezig met een inhaalslag.

Groeiende vraag
Door vanaf twee Nederlandse vliegvelden te gaan opereren, wil de Autogyroschool inspelen op de groeiende vraag in ons land naar pilotenopleidingen voor dit type vliegtuigen. De Autogyroschool is in Lelystad gevestigd op de Emoeweg 1, 8218 PC Lelystad-Airport bij de vliegschool Zelf Vliegen. De nieuwe vestiging van de Autogyroschool op Vliegveld Hilversum  is te vinden aan de Noodweg 47, 1213 PW Hilversum bij de Vliegschool Hilversum. Meer informatie over de pilotenopleidingen voor Autogyro’s en de Autogyroschool is te vinden op www.autogyroschool.nl.

3 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *