Bezig met laden...

Logboek

Bell toont beelden van de Invictus 360 met de nieuwe T901 turbine

Bell toont beelden van de Invictus 360 met de nieuwe T901 turbine

Het Amerikaans leger heeft onlangs de GE T901 ITEP turbinemotor geleverd aan het Flight Research Center van Bell in Arlington, Texas. Dit is het begin van een volgende fase in de FARA (Future Attack and Reconnaissance Aircraft) competitie. 

Met deze GE T901 turbine is het Bell-team van start gegaan en heeft deze geïnstalleerd op het Bell 360 Invictus-competitieve prototype. Sinds het begin van de bouw eind 2020 hebben Bell en Team Invictus grote vooruitgang geboekt en begin 2023 was reeds 96% van het competitieve prototype voltooid. Nu de nieuwe turbine is ontvangen en geïnstalleerd, komt het team dichter bij de eerste vlucht later volgend jaar. Het programma verloor zowat 18 maanden omdat GE de prototypes van de T901 niet volgens plan kon opleveren.

Terwijl Bell zich voorbereidt op vliegtests, vordert de GE T901-motor, het nieuwe ITEP ontwikkelingsprogramma, nog steeds door ontwikkelingstests met GE voor het leger en heeft hij een verwachte goedkeuring voor effectieve testvluchten in 2024.

Op weg naar de eerste vlucht voor de Bell 360 Invictus zijn er enkele cruciale stappen die moeten worden voltooid om de veilige en snelle uitvoering van het vliegtestprogramma te garanderen. Dat omvat het functioneel testen van de helikopter, de Test Readiness Review en het uitvoeren van de 'groundruns'. Dit werk zal gelijktijdig plaatsvinden terwijl het Amerikaans leger zijn eigen laatste tests met de T901 voltooit.

De installatie van de GE T901 turbine markeert een belangrijke mijlpaal voor de Bell 360 Invictus. Met het oog op de eerste vlucht zijn Bell en Team Invictus klaar om te demonstreren hoe de Bell 360 Invictus de verkenningsmissies van het leger kan transformeren met meer snelheid, bereik en dodelijkheid.

Foto's & video © Bell 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *