Bezig met laden...

Logboek

HeliBusiness heeft wel een zeer speciale MD900

HeliBusiness heeft wel een zeer speciale MD900

Bij het zien van de fotoreportage van de recente lancering van de nieuwe D-Motor DKT 07 ULM-helikopter bij HeliBusiness in Wevelgem hadden een paar lezers opgemerkt dat er ook een mooie blauwe MD900 helikopter in de HeliBusiness hangaar stond.

Het toestel had geen zichtbare registratie en onze lezers vroegen zich af welke MD900 daar stond en of deze soms vloog.

We vroegen HeliBusiness om klaarheid en kregen snel antwoord van Soetkin, die ons vertelde dat blauwe / rode MD900 een mooie geschiedenis met zich meedraagt.

  • Het toestel werd gebouwd bij MD Helicopters en was fabrieksnieuw in april 1997 met serienummer 047 ingeschreven in het Amerikaans register als N92067. Het was eigendom van de Amerikaanse bank Wells Fargo en droeg 'Boeing' logo's.
  • In december 2001 werd het toestel verkocht aan het Duitse Heli Union Air en kreeg het de registratie D-HUAX. 
  • In mei 2004 kocht de Oostenrijkse operator Knaus Helicopter GmbH het toestel en werd het ingezet als medische urgentiehelikopter nog steeds met registratie D-HUAX.
  • In juni 2005 werd het toestel in het Oostenrijkse regsister ingeschreven als OE-XAD maar nog steeds voor Knaus Helicopter GmbH.
  • Op 31 oktober 2007 crashte de MD900 op de luchthaven van Bad Vöslau bij een hover gedurende een trainingsvlucht. Het toestel was niet meer herstelbaar maar beide inzittenden overleefden de crash met zeer lichte verwondingen.
  • Het wrak werd door HeliBusiness in 2018 opgekocht.

Het team van HeliBusiness heeft het toestel toen heropgebouwd en het toestel twee functies gegeven: enerzijds is in de cockpit een vluchtsimulator gebouwd met deels originele onderdelen van de MD900 en in het laadruim werd een bar ingericht. De bakboord zijde van de MD900 bleef zijn originele rode kleur behouden en de stuurboord zijde kreeg een mooie statige blauwe kleur.

HeliBusiness gebruikt deze originele helikopter als aandachtstrekker op beurzen en andere manifestaties.

Tot zover de story van de 27-jarige MD900 van HeliBusiness. We zullen het toestel dus nooit meer zien vliegen...

 

Foto's © Helibusiness - met onze dank

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *