Bezig met laden...

Logboek

Leonardo lanceert de AW609 Tiltrotor in Zuid-Oost Azie

Leonardo lanceert de AW609 Tiltrotor in Zuid-Oost Azie

Weststar, een helikopteroperator in Maleisië, heeft een aantal overeenkomsten getekend met Leonardo gedurende de LIMA (Langkawi International Maritime & Aerospace Exhibition. 

Leonardo en Weststar Aviation Services gaan samenwerken op tal van terreinen, waaronder technologisch, duurzaamheid en commercieel. Een opvallende overeenkomst is de introductie van het AW609 tiltrotor-vliegtuig op de Zuidoost-Aziatische markt.

De tiltrotor zal worden geïntroduceerd door Weststar in Maleisië, met de exploitatie van één AW609 onder een leaseovereenkomst. Deze nieuwe mijlpaal zal Zuidoost-Azië geleidelijk introduceren in de nieuwe tiltrotor-sector. De tiltrotor AW609 zal worden ingezet voor het uitvoeren van diverse missies alsook de olie en gas business unit van Weststar ondersteunen. 

Aangezien de tiltrotor een nieuw concept is voor elke piloot, zal Leonardo in de nabije toekomst Weststar bijstaan met initiële training en ondersteuning, en met demonstratieactiviteiten voor potentiële klanten en operatoren. Leonardo zal de AW609 aanpassen aan de eisen van Weststar om te vliegen in een vochtig en heet Zuidoost-Azië.

De AW609 tiltrotor is het eerste multi-role tiltrotor-vliegtuig ter wereld dat zeer dicht tegen zijn civiele certificering staat. Weststar zal dan ook het eerste bedrijf zijn die deze zeer capabele helikopter in de olie- en gas- en VIP-markt zal inzetten.

Overigens heeft ook Bristow een optie op een AW609 om deze in te zetten in de offshore olie- en gasindustrie.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *