Bezig met laden...

Logboek

Bevelsoverdracht bij DHC: 860 squadron NH90 heeft nieuwe commandant

Bevelsoverdracht bij DHC: 860 squadron NH90 heeft nieuwe commandant

Op 28 juni 2024 heeft Maurice van Mourik, de commandant van het 860 squadron, het bevel over het NH90 helikoptersquadron overgedragen aan Johan van Veenendaal MBA.  

Johan van Veenendaal is sinds 2002 werkzaam bij de Nederlandse Marine en sinds 2013 bij DHC (Defensie Helikopter Commando). Hij heeft een lange ervaring bij NH90 in verschillende functies met steeds groeiende verantwoordelijkheid. In zijn laatste functie was van Veenendaal Hoofd van de NH90 Operaties van DHC.

Zijn opleiding kreeg van Veenendaal aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (1997-2002) en aan de Technische Universiteit van Eindhoven (2001-2002). In maart 2022 voltooide van Veenendaal met succes zijn Executive MBA in Public & Private partnerships aan de Nyenrode Business University.

Wij wensen Johan van Veenendaal veel succes aan het hoofd van het 860 squadron NH90.

 

Over het 860 Squadron - NH90 van DHC

860 Squadron voert in de eerste plaats maritieme helikoptertaken uit met de NH90-maritieme gevechtshelikopter. Het squadron ondersteunt met de NH90 bij het bestrijden van drugstransporten, piraterij, mensensmokkel, wapensmokkel en terreur. En ondersteunt ook bij SAR(search and rescue)-acties.

Dankzij de NH90 als boordhelikopter kan een commandant van een schip andere schepen op grote afstand zien aankomen. Het is ook een goed wapensysteem tegen onderzeeboten. Bovendien vervoert de NH90 helikopter snel materieel en personen naar plaatsen waar het op dat moment nodig is. Daarnaast wordt de NH90 ook ingezet als transporthelikopter boven land of vanaf bijvoorbeeld amfibische transportschepen.

860 Squadron is gestationeerd op Maritiem Vliegkamp De Kooy en maakt deel uit van DHC (Defensie Helikopter Commando).

Foto's © DHC

 

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *