Bezig met laden...

Logboek

Luxemburgse Air Rescue doet met succes haar eerste hoist operatie

Luxemburgse Air Rescue doet met succes haar eerste hoist operatie

Voor het eerst voerde de LAR (Luxembourg Air Rescue) een succesvolle hoisting operatie uit.

De zeer actieve Luxemburgse medische en reddings-organisatie heeft op 11 november 2023 op last van de Luxemburgse 112-centrla een operatie uitgevoerd om een wandelaar te redden die was gevallen op een helling in ruw en moeilijk bereikbaar terrein in Bonnevoie.  

De inzet van een reddingshelikopter met reddingslier was de beste oplossing om dit snel en veilig uit te voeren. Het lier-team vertrok vrij snel na de melding met de MD-902 helikopter (registratie LX-HMS) vanop LAR basis op het vliegveld van Findel.  

Boven de plaats van het ongeval aangekomen zakte de redder met de lier uit de helikopter om zo dicht mogelijk bij de patient te komen. De vrouw kon alleen liggend vervoerd worden en werd door het team in een vacuummatras in de reddingsbrancard gelegd en zo samen met de redder aan boord van de LAR-helikopter gehesen. Minder dan uur later was de patient al behandeld in het Centre Hospitalier de Luxembourg. 

Bij LAR was men zeer gelukkig dat de eerste effectieve 'hoist' operatie zo goed en snel verlopen was en dat de aangeleerde technieken en procedures tot een perfect veilig resultaat hebben geleid.

Proficiat aan het team van LAR! 

Foto & video © LAR - video is van een training van het LAR team niet van deze inzet

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *