Bezig met laden...

Logboek

Australie bevestigt aankoop van 40 Black Hawks

Australie bevestigt aankoop van 40 Black Hawks

De Australische regering heeft de aankoop bevestigd van 40 UH-60M Black Hawk helikopters via een buitenlandse militaire verkoop (FMS) van de Amerikaanse regering. De aankoop is een onderdeel van het Australische project Land 4507-1.  

Met deze aankoop zal de jarenlange problematiek rond de MRH90 Taipan uiteindelijk opgelost geraken. Deze Australische variante van de NH90 werd in licentie gebouwd in Australië en is nooit de kinderziekten ontgroeid. Tot vorig jaar de Australische regering genoeg had van haar 'Europese' helikopters en besloot om zowel de Airbus NH90 als de Airbus Tiger te vervangen door respectievelijk Amerikaanse 40 Black Hawks en 29 Apaches.

Als officiële reden om de NH90 Taipan helikopters te vervangen bleef het leger zeer diplomatisch. Het schreef in het plan dat men de Black Hawk helikopter wil aankopen omdat die beter geschikt is voor taken vanop marineschepen en die meer compatibel zijn met de Sikorsky MH-60S Seahawks die de Marine ook in dienst heeft. De vervanging van deze NH90 helikopters, is voorzien tussen 2023 en 2030.   

Het aankooporder voor de 40 Black Hawk UH-60M en extra onderdelen bedraagt € 1,95 miljard. De eerste Black Hawk helikopters zullen reeds in 2023 worden geleverd. Ze zullen worden gestationeerd in Oakey, Queensland en in Holsworthy, New South Wales.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *