Bezig met laden...

Logboek

Commandant der NL Strijdkrachten vliegt met Apache AH-64E

Commandant der NL Strijdkrachten vliegt met Apache AH-64E

De CDS (Commandant der Nederlandse Strijdkrachten) Onno Eichelsheim bracht onlangs een tweedaags bezoek aan onze opleidingen voor helikopterpiloten op de basis Fort Cavazos in de VS. In het 302 squadron krijgen de Apache helikopterpiloten daar een transitieprogramma om missies te kunnen uitvoeren met de nieuwe Apache Echo. 

De CDS is geen onbekende in het Apache wereldje. Hij maakte zelf deel uit van het eerste Nederlandse Apache Squadron in het toenmalige Fort Hood (VS). Hij vloog als vluchtcommandant op Apache missies Bosnië, Kabul en Afghanistan. In 2005 werd Eichelsheim als luitenant-kolonel benoemd als commandant van het 301 Apache-squadron. 

Het was dan ook geen grote verrassing dat de commandant van het 302 Squadron, Wilko de Waard, (zie foto onderaan) de CDS uitnodigde voor een vlucht in het kader van de Apache AH-64E Difference Course. En het was ook al geen verrassing dat de CDS dit met plezier aanvaarde. 

Na de vlucht zei de baas van de Nederlandse Strijdkrachten dat het vliegen met de Apache AH-64E V6 nauwelijks anders was dan met de AH-64A maar dat de gevechtskracht van de 'Echo' enorm versterkt is. Voor hem is deze machine klaar voor het moderne conflict. Voor commandant de Waard verdiende de CDS de badge en de gesp!

Foto's © Defensie NL

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *