Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky levert eerste Black Hawks aan Roemenie

Sikorsky levert eerste Black Hawks aan Roemenie

Het Poolse PZL Mielec, de 100% dochteronderneming van Sikorsky, heeft de eerste vier S-70 helikopters (exportbenaming voor de Sikorsky Black Hawk) geleverd aan Roemenië. 

Deze vier Black Hawk helikopters zijn onderdeel van een order uit november 2021 voor 7 stuks voor de Roemeense SMURD, de speciale Roemeense luchteenheid die ook instaat voor onder andere de SAR (search & rescue) en brandbestrijding uit de lucht. Dit order maakt deel uit van een raamovereenkomst waardoor de komende vier jaar tot twaalf in Polen gebouwde S-70M Black Hawks aan Roemenië zullen worden geleverd.

De raamovereenkomst is een onderdeel van het VISION 2020-project van de Europese Unie, en omvat onder meer zoek- en reddingsacties op zee en op land, brandbestrijding, transport en medische noodhulp. 

Volgens de SMURD, voluit 'Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare', kwam het voorstel met de Sikorsky helikopters als de goedkoopste uit de aanbesteding en werd ook het lokale bedrijf Romaero in de uitvoering van het contract betrokken. 

De resterende drie Black Hawks van dit order zullen voor het einde van 2023 worden uitgeleverd.

Foto's © SMURD - Sikorsky

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *