Bezig met laden...

Logboek

Poolse premier wil 20 Leonardo AW101 helikopters aankopen

Poolse premier wil 20 Leonardo AW101 helikopters aankopen

Bij zijn bezoek aan de Poolse vestiging van Leonardo, PZL-Swidnik, op 22 september 2023 kondigde de Poolse premier, Mateusz Morawiecki, aan dat zijn regering werkt aan een bestelling van 20 of 22 helikopters van het type Leonardo AW101.

De Poolse Defensie bestelde al in 2019 vier Leonardo AW101 helikopters voor bestrijding van onderzeeboten door de Poolse Marine. De AW101 helikopters worden bovendien uitgerust met medische apparatuur die CSAR-missies mogelijk maakt - gevechtszoek- en reddingsacties. Het kostenplaatje van deze opdracht bedraagt 1,65 miljard zloty (€363 miljoen).

De AW101-helikopter is een helikopter die wordt aangedreven door drie turboshaft-motoren, die een hoofdrotor met een diameter van meer dan 18 m en een vierbladige staartrotor aandrijven. De romp is gemaakt van een metalen structuur met composietelementen.

Eerder dit jaar bestelde de Poolse regering al 32 Leonardo AW-149 helikopters die ook bij de Poolse vestiging van Leonardo, PZL-Swidnik, zullen worden gebouwd.

Foto © MoD Poland - Leonardo Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *