Bezig met laden...

Logboek

Alphons Jacobs is nieuwe commandant 300 Squadron Cougars

Alphons Jacobs is nieuwe commandant 300 Squadron Cougars

Het Nederlandse 300 Squadron krijgt met Alphons Jacobs een nieuwe en zeer ervaren squadron commandant. Vanaf 27 september vervangt hij Roy Hemmelder die deze job drie jaar heeft uitgeoefend en nu commandant wordt bij de Flight Operations RNLAF AIR Mobility. 

Voor zijn bevordering als Squadron commandant was Jacobs Sectiehoofd Couger en daarvoor Hoofd Operaties van het 300 Squadron. Als piloot vierde Jacobs op 3 december 2021 zijn 2.000e vlieguur, waarvan de meeste gevlogen werden de Cougar AS532U2 helikopter

De komende jaren staat Jacobs en zijn team voor de opgave het 300 Squadron om te vormen tot een SOF (Special Operations Squadron) door nieuwe mensen en de nieuwe Airbus H225M Caracal helikopters in zijn eenheid op te nemen. Op 5 juni 2023 werd bekend dat Nederland 14 nieuwe Caracal helikopters zal aankopen.

300 Squadron is vandaag uitgerust met 12 Cougar-transporthelikopters en is gestationeerd op Vliegbasis Gilze-Rijen. Deze transporthelikopters hebben nu verschillende taken: van maritiem en amfibisch optreden vanaf marineschepen tot nationale taken, zoals het blussen van natuurbranden en samenwerken met de Special Operations. Ook het vervoeren van grondtroepen en operaties met luchtmobiele eenheden en special operations forces behoren tot het takenpakket.

Wij wensen 'Fonz' Jacobs het allerbeste als commander van 300 Squadron.

Foto © Defensie NL - Airbus Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *