Bezig met laden...

Logboek

Tweedehands markt van mono-turbine helis vertraagde in 2023

Tweedehands markt van mono-turbine helis vertraagde in 2023

Vertraging van de markt voor tweedehands éénmotorige helikopters houdt aan, maar de prijzen blijven sterk

Marktonderzoeker Aero Asset, heeft de release aangekondigd van het onderzoeksrapport 'Heli Market Trends 2023 Single-Engine-editie'. Dit rapport bevat marktinformatie en analyse van de wereldwijde markt voor tweedehands eenmotorige helikopters. "In 2023 bleven de prijzen voor éénmotorige helikopters op de tweedehandsmarkt sterk, ook al bereikte het verkoopvolume het laagste niveau in drie jaar", aldus Valerie Pereira, Vice President Market Research van Aero Asset.

Uit het rapport blijkt dat het volume van de detailhandelsverkopen in 2023 met 50% is gedaald ten opzichte van 2022, terwijl het aanbod van eenmotorige helikopters die te koop waren, 30% hoger eindigde op jaarbasis. De gemiddelde vraagprijs steeg met 4% en de gemiddelde transactieprijs steeg met 13% op jaarbasis.

De opname ratio verslechterde tot en met 2023, maar eindigde het jaar met een redelijk cijfer van één jaar tegenover het volume van de huidige handel. Je moet dus je mono-turbine helikopter gemiddeld één jaar in de etalage zetten voor deze verkocht geraakt.

Regio's
Op de Noord-Amerikaanse markt kwam het leeuwendeel van de transacties van particuliere kopers. Noord-Amerika voor zijn rekening stond voor 62% van de transacties vorig jaar, gevolgd door Latijns-Amerika 14%, Azië-Pacific 12% en Europa slechts 9%, met de rest wereldwijd. De transacties in Europa daalden met 70% in vergelijking met 2022.

Beschikbaar aanbod
Eind 2023 was Europa met 36% de regio met het grootste aandeel in het aanbod van te koop aangeboden eenmotorige helikopters, gevolgd door Noord-Amerika met 22%, Azië-Pacific en Latijns-Amerika 17% en 8% voor de rest van de wereld.

Liquiditeit
De meest liquide tweedehands eenmotorige helikopters in 2023 was de Bell 407/GX/P/I, gevolgd door de Airbus AS350 B3/B3e/H125 en de Leonardo AW119K/Ke/Kx. De minst liquide tweedehands markt was voor de Airbus EC130 B4/H130.

Heli Market Trends 2023 Single-Engine Edition
Je kunt het volledig gedetailleerd rapport hier downloaden. Het bevat alle gegevens en analyses, evenals een interview met Alex Durand, CEO van SaxonAir.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *