Bezig met laden...

Logboek

Helikopterbasis Beauvechain (B) heeft nieuwe commandant

Helikopterbasis Beauvechain (B) heeft nieuwe commandant

Op woensdag 6 september 2023 heeft Kolonel Vlieger Jean-Didier Vandezande het commando van de 1e Wing te Beauvechain overgedragen aan Kolonel Vlieger David Dupuis tijdens een militaire ceremonie. Generaal-majoor Thierry Dupont, commandant van de Belgische Luchtcomponent en de Chef Defensie, Admiraal Michel Hofman waren aanwezig op de bevelsoverdracht.

Kolonel David Dupuis studeerde in 1992 af aan de Koninklijke Militaire Academie. Hij was operationeel piloot op de Agusta A-109 helikopter binnen het 17e squadron Wing Heli, toen nog gestationeerd in Luik-Bierset. Intussen is de Wing Heli gestationeerd op de basis Beauvechain.

Nadien werkte David Dupuis voor de Special Forces binnen de Staf van Defensie.

David Dupuis is nu de 38e commandant van de vliegbasis Beauvechain en vervangt er kolonel Vandezande, die sinds 3 september 2020 in die functie was. Vandezande gaat aan de slag bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (SGRS), de militaire inlichtingendienst.

De basis Beauvechain is de thuisbasis van de 10 Agusta A109 helikopters en de 4 NH90 TTH helikopters. Ook de basis Koksijde waar 4 NH90 NFH SAR-helikopters staan ressorteert onder de 1e Wing want wil zeggen dat alle 18 helikopters van het Belgisch Leger onder het bevel staan van kolonel Dupuis.   

Wij wensen de nieuwe commandant veel succes! 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *