Bezig met laden...

Logboek

Australie gaat vijf Airbus H135 van de UK leasen voor 5 jaar

Australie gaat vijf Airbus H135 van de UK leasen voor 5 jaar

Australië gaat voor een periode van vijf jaar vijf Airbus Helicopters H135 T3 lichte helikopters, in Australië Juno Trainers genoemd, leasen van het Britse Ministerie van Defensie (MoD).

De helikopters hebben een vergelijkbare configuratie als de bestaande Airbus H135 T2+ helikopters die in Australië gevlogen worden door No. 723 Sqn Royal Australian Navy (RAN). Ze zullen worden ingezet in de ADF Joint Helicopter School, gevestigd op HMAS Albatross.

In tegenstelling tot die 15 H135 helikopters zullen de vijf geleasede H135T3's gestationeerd worden in het Oakey Army Aviation Center en voornamelijk opereren ter ondersteuning van de opleiding van helikopter in de legerluchtvaart, met een secundaire rol door het leveren van lichte transportmogelijkheden aan de ADF.

Defensie heeft de kosten van de vijfjarige huurovereenkomst niet bekendgemaakt. 

Het Britse Ministerie van Defensie kocht 2016 niet minder dan 29 Airbus H135T3-helikopters om het Britse Military Flight Training System (MFTS) te moderniseren. In 2022 bestelde het Britse Ministerie van Defensie nog eens vijf helikopters bij Airbus ter vervanging van de Gazelles die in Noord-Ierland werden ingezet. In februari 2023 werd echter gemeld dat de helikopters 'in storage gingen' omdat de veiligheidssituatie in Noord-Ierland beter was.

Deze vijf helikopters, die nooit zijn ingezet en gloednieuw zijn, zullen tegen midden 2024 operationeel zijn in het Australische Oakey.

Foto © Britse Defensie - OGL (Open Government License)

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *